Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
Bolig med moderne belysning utendørs i LED

Elektrikernes tips til uteområdet

Skal du bygge ny platting eller terrasse? Da har du en gylden mulighet til å tilpasse det elektriske anlegget og belysningen utendørs. Her er noen tips fra våre elektrikere.

Tidligere bygget man terrasser og plattinger, og det var det. I dag har man mange muligheter til å skape det uterommet man ønsker seg – også når det kommer til det elektriske. Med LED-teknologien kom det en rekke produkter innen utebelysning. Hva med å skape soner med stemningsbelysning eller legge opp til leselys i favorittkroken?

Det snekres plattinger over det ganske land, og mange gjør mye selv utendørs. Husk likevel at det kan være smart å ta en prat med en elektriker før du går i gang med uteprosjektet. Som en start får du her noen gode tips til uteområdet fra noen Elkonor-elektrikere.

Henning Backe i IKT Elektro

Tips 1


En ofte glemt vurdering: Hvor er du når det er mørkt? Oftest innendørs. Men er utebelysning viktig når man er innendørs da? Absolutt!! Her kan du designe din egen utsikt for alle kveldene gjennom hele året. Vårt beste tips er å designe hagebelysning etter hvordan du ønsker å oppleve utemiljøet innenfra. Utsikt skaper ro og ved å lyse opp flott trær, busker, blomsterbed osv. vil du skape en unik kontakt med uteområdet, også når det er som mørkest.

Tips 2


Skal du grave, legg ned trekkerør for fremtidig strøm til utebelysning. Trekkerør er en rimelig investering, som muliggjør enkel installasjon i ettertid dersom behovet melder seg.

Tips 3


Installer gjerne en dimmer på utebelysningen og skap en rolig atmosfære med passe lysmengde.

Tips 4


LED kommer i forskjellige fargetemperaturer, også innenfor det vi kaller hvit lys. Det finnes varmhvite og kaldhvite varianter. Velg gjerne forskjellige typer lamper på samme uteområde, men husk å benytte samme farge på all belysning. NB! Fargetemperatur måles i kelvin (K).